ACUZE GRAVE LA ADRESA CONDUCERII FEDERAȚIEI ROMÂNE DE DANS SPORTIV! UN GRUP DE PĂRINȚI CONSIDERĂ CĂ UNII OFICIALI AU SĂVÂRȘIT FAPTE PENALE. „NE DORIM CA JUSTIȚIA SĂ INTERVINĂ PENTRU A STOPA ABUZURILE DIN F.R.D.S.”

Numeroși părinți care au copiii legitimați la cluburi de dans sportiv din România au relatat pentru www.cvmedia.ro multiple nereguli pe care le-au expus atât oficialilor federației de specialitate, cât și Ministerului Tineretului și Sportului.

„Considerăm că situația a scăpat de sub control! Ne dorim transparență în privința cheltuielilor și încasărilor, dar și în legătură cu modalitatea prin care se realizează selecția pentru loturile naționale. În ultima perioadă, atât noi, părinții, cât și unii antrenori,  am solicitat conducătorilor Federației Române de Dans Sportiv o serie de documente justificative. Până în acest moment, nu am primit explicații. În consecință, ținând cont că avem dovezi clare ale ilegalităților comise, vom depune plângeri penale.”

  Taxe pentru loturi de pregătire, fără chitanță sau orice dovadă a achitării plăților. 

Părinții spun că au achitat sume mari de bani pentru participarea sportivilor la stagii de pregătire, însă, nu au primit chitanțe prin care să se dovedească efectuarea plăților.

     „Așa cum rezultă din convocatoarele F.R.D.S, semnate în mod abuziv de domnul Mircea Gavrilă, Președintele Comisiei de Relații Externe al F.R.D.S., la Timișoara, au fost organizate două loturi naționale în perioada 11-17 martie, respectiv 20-25 aprilie, iar un al treilea lot a fost organizat în perioada 3-6 mai 2021, chiar înaintea campionatelor naționale. În total, au participat peste 250 de sportivi și oficiali.

            Mai mulți sportivi care au reprezentat România la numeroase competiții internaționale (unii dintre ei foști campioni mondiali), și care aveau tot dreptul să facă parte din loturile naționale, nu au fost convocați și nici anunțați că se organizează loturile naționale. Cel mai bun exemplu este perechea Paul Moldovan – Cristina Tatar, tripli campioni mondiali și campioni naționali la categoria Adulți în 2020.

            La loturile naționale ale României au fost nominalizați 110 sportivi, dar și două persoane care nu dețineau calitatea de sportivi.

  În conformitate cu contractul semnat între MTS și FRDS pentru loturile naționale a fost alocată suma totală de 164032 lei. Din acești bani, Ministerul Tineretului și Sportului a alocat suma de 93632 pentru cazare, masă, transport, susținătoare de efort, medicamente și indemnizație de lot, iar Federația Română de Dans Sportiv a alocat suma de 70400 lei.

 

          Domnul Gavrilă, făcând uz în mod ilicit de însemnele F.R.D.S. a creat falsa impresie că sunt acțiuni oficiale. Conform regulamentului, sportivii componenți ai lotului național ar fi trebuit să beneficieze de gratuitate. Ajunși la locația stabilită pentru desfășurarea activității de pregătire, sportivii au fost puși în situația de a-și plăti singuri deplasarea, cazarea și masa la Timișoara. În plus, fiecare sportiv a plătit pentru fiecare lot o taxă de 200-300 euro. Pe lângă asta, sportivii au plătit între 500 și 2000 de euro pentru ore de antrenament private cu antrenori din afara federației (străini).

            În opinia noastră,  au fost încasați prin interpuși de către domnul Mircea Gavrilă. Din datele noastre niciunul dintre participanți nu a primit vreo chitanță pentru banii pe care i-a dat. Nu se știe în ce buzunare au intrat cei peste 250.000 de euro încasați cu aceste ocazii și nici dacă au fost fiscalizați.

            Ultimele două loturi naționale au fost organizate chiar înaintea campionatului național, avantajând în mod evident, sportivii care au fost convocați la lot. Mai mult de atât, organizarea acestora nu a fost făcută publică pentru ca cei excluși abuziv din lot să nu poată solicita participarea.” este mărturia grupului de părinții și antrenori.

   În urma acestor evenimente, pe adresa F.R.D.S. s-au înregistrat sesizări care au primit un răspuns oficial în data de 7.06.2021. Conducătorii Federației Române de Dans Sportiv au explicat concis că nu au fost implicați în organizarea training camp-urilor organizate la Timișoara.

 

  • comunicat

Părinții și antrenorii speră ca anul acesta să se inițieze o anchetă riguroasă la Federația Română de Dans Sportiv. „Justiția trebuie să analizeze acest caz și să acționeze în consecință!”

DANS 1
DANS 3

În decursul anului 2020, mai multe structuri sportive afiliate au solicitat conducerii Federației Române de Dans Sportiv  documente justificative prin care să demonstreze în mod detaliat distribuirea bugetului alocat.

„De asemenea, am solicitat prin e-mail sau în Adunarea Generală de Alegeri, procesele verbale prin care Biroul Federal a decis să acționeze. Până în acest moment nu am primit un răspuns oficial. Considerăm că s-au acumulat multe nereguli, pe care putem să le demonstrăm. Avem dovezi! Ne dorim să funcționăm la standarde europene, nu să ne ciocnim permanent de …practici neloiale. În consecință, vom depune plângere penală!”

  • DANS 2

    Sesizările părinților sunt completate de mărturii șocante!

Mai multe fete s-au plâns că au fost hărțuite sexual de persoane care ocupă funcții importante în Biroul Federal al F.R.D.S.  Tinerele au fost amenințate și somate să păstreze tăcerea, altfel, cariera lor se va încheia.

Părinții sunt hotărâți să urmeze calea legală. Până în prezent au depus o plângere penală pe numele lui Mircea Gavrilă pentru trafic de influență, fals în înscrisuri oficiale și evaziune fiscală.

 

    ” Oamenii toxici trebuie eliminați din sistemSăptămâna viitoare vom depune o nouă plângere penală! Vă reamintim și faptul că Federația Româna de Dans Sportiv are și un proces în derulare pentru anularea Adunării Generale de Alegeri. Următorul termen este stabilit în luna octombrie. Noi, părinții, susținem performanța și investim în sportul românesc, care, trebuie condus de persoane oneste .”

     Ne interesează poveştile, întrebările şi opiniile voastre. Puteți să ne scrieți la adresa de e-mail : contact@cvmedia.ro.  Dacă vă place conceptul Complex Vision Media, vă invităm să vă abonați gratuit la canalul de YouTube

DISTRIBUIE

                                                                                                                                       Lavinia Pavel

Categories Fără categorie